15.06.2018

Rekordný 7. ročník prešovského majálesu

Autor: RNDr. Adrián Kuba


Symbolickou hudobnou bodkou za akademickým rokom bol už ako každoročne open-air festival UNIPO FEST, ktorý zároveň otvára letnú festivalovú sezónu v meste Prešov. 
 
Univerzitný festival je podujatím, ktorého zámerom je vytvoriť tradíciu študentského majálesu v treťom najväčšom meste na Slovensku, čo sa mu úspešne darí. Aj tohtoročný 7. ročník majálesu sa niesol v znamení bohatého sprievodného programu, slovenských, viac či menej známych interpretov, ale i pripravovaných noviniek.

V poradí 7. ročník festivalu otvoril svoje brány pre návštevníkov v stredu 25. 4. o 14:00 hod. a presne o hodinu neskôr úderom do bicích začala hrať prvá mladá talentovaná kapela z Bardejova – Niečo navyše. Festival ďalej pokračoval svižným tempom, doprevádzaný pestrým sprievodným programom a príjemným jarným slnečným počasím. Organizátorom sa tohto roku podarilo dať dokopy najsilnejší LINE UP kapiel, kde najväčšiu pozornosť a záujem pútala trojica popredných slovenských kapiel: KONTRAFAKT, INEKAFE a miláčikovia domáceho prešovského publika HEĽENINE OČI. Ako doplnil, táto skutočnosť zohrala podstatnú úlohu aj pri celkovej účasti, ktorá tento rok dosiahla vyše 7000 návštevníkov, čo je absolútny rekord za všetky doterajšie ročníky. Podujatie v dobrom slova zmysle prekonalo všetky naše očakávania, z čoho máme nesmiernu radosť. 
Hudobná časť festivalu bola spestrená bohatým blokom sprievodných akcií, ktoré vytvorili pre návštevníkov dostatočný priestor pre zábavu. Účastníci UNIPO FESTU sa mohli taktiež zapojiť do silovej work-out súťaže v zhyboch, kľukoch na bradlách a drepoch na jednej nohe, ktorá bola pod taktovkou študentov Fakulty športu PU. Ďakujeme vedeniu Prešovskej univerzity, že dala konaniu festivalu opätovne pomyselnú „zelenú“ a eventovej agentúre Dream production, s. r. o., za jej organizačno-technické zabezpečovanie. Touto cestou chceme tiež úprimne poďakovať naozaj každému jednému človeku, ktorý sa na prípravách a priebehu festivalu podieľal akoukoľvek formou. 

Mesto Prešov sa už niekoľko desaťročí pýši prívlastkom mesto mladých či mesto študentov, čo študenti našej alma mater dokonale potvrdili vytvorením skvelej festivalovej atmosféry, ktorá sa univerzitným campusom niesla od skorých ranných do neskorých večerných hodín.

Tešíme sa na vás o rok na 8. ročníku festivalu „UNIPO FEST 2019“!

RNDr. Adrián Kuba
RPU

Foto: Lukáš Molnár, PHOTO 4 YOU