03.06.2015

Deň otvorených dverí Prešovskej univerzity v Prešove 2015

Autor: Ing. Gabriela Dzurišová


Píše sa dátum 12.02.2015, ôsma hodina ráno, kedy študenti stredných škôl a široká verejnosť netrpezlivo čakajú na otvorenie 3. ročníka  Dňa otvorených dverí Prešovskej univerzity (PU) v Prešove. 

Už pri vstupe do hlavnej budovy ich vítal obrovský nápis a vysokoškolskí študenti, ktorí im svojimi orientačnými schopnosťami a nadobudnutým doterajším vzdelaním predstavili každý kút univerzity, zahrnuli ich množstvom informácií o štúdiu, realizácii sa v umeleckej a odbornej činnosti, či v športových kluboch, ktoré im PU v Prešove ponúka. 

V tento deň sa univerzitou prechádzali stovky návštevníkov, ktorí mali možnosť stretnúť chodiacu zemeguľu, vojakov a záchranárov vo svojich špeciálnych odevoch, nahliadnuť do laboratórií, ochutnať pravoslávne „KOLIVO“ (pšenica s medom) alebo gréckokatolícku „PROSFORU“ (chlieb zo pšeničného kvaseného cesta), otestovať svoje telo  na prístroji „In body“ alebo si len tak sadnúť a naslúchať nesúcim sa tónom hudby,  ktoré nám v podobe vystúpení  umeleckých súborov PU v Prešove spríjemňovali celý deň.

Mladí reportéri zo študentskej TV Mediálka zatiaľ „spovedali“ zástupcov vedenia univerzity, fakúlt i pracovísk PU v Prešove. O 10-tej sa presunuli do Centrálnej študovne Univerzitnej knižnice PU v Prešove, kde s rektorom PU v Prešove prof. RNDr. René Matlovičom, PhD. začala beseda „Na slovíčko, pán rektor“. 

Ďakujeme všetkým návštevníkom, organizátorom a vedeniu Prešovskej univerzity v Prešove, že aj tento rok nás poctili svojou prítomnosťou na Dni otvorených dverí.  

Ing. Gabriela Dzurišová
Foto: AV štúdio CCKV PU