22.04.2016

XIX. Reprezentačný ples prekonal očakávania

Autor: Mgr. Jana Palenčárová

Plesová sezóna na pôde Prešovskej univerzity v Prešove ponúka v období od novembra do februára množstvo príležitostí pre kultúrno-spoločenské vyžitie. Plesy a spoločenské večery organizujú jednotlivé fakulty, katedry i pracoviská a ponúkajú jedinečnú príležitosť na stretnutia kolegov, pedagógov i študentov v uvoľnenej atmosfére, ktorú sprevádza príjemná hudba, tanec a chutné jedlo. 

Tradičným vrcholom a pomyselnou „čerešničkou na torte“ plesovej sezóny na Prešovskej univerzite v Prešove je Reprezentačný ples Prešovskej univerzity, ktorému jednoznačne patrí prívlastok jednej z najvýznamnejších kultúrnych udalostí roka na univerzite a v meste Prešov. V priestoroch Hotela Dukla v Prešove sa dňa 23. 01. 2016 konal už XIX. Reprezentačný ples Prešovskej univerzity a jeho hostia si vychutnali pestrý program, štedrú tombolu a jedinečnú atmosféru.

Sála za začala plniť už po 18. hodine a po privítaní hostiteľom, mohli hostia ochutnať welcome drink. To sa už v zákulisí chystal na svoj prvý výstup skvelý moderátor Milan „Junior“ Zimnýkoval, ktorý už tradične hostí sprevádzal lákavým programom.

Slávnostným príhovorom a prípitkom otvoril XIX. Reprezentačný ples jeho hostiteľ – rektor Prešovskej univerzity v Prešove prof. PhDr. Peter Kónya, PhD. Svojou prítomnosťou ples poctila primátorka mesta Prešov Ing. Andrea Turčanová, aj členovia vedenia PU v Prešove, členovia Správnej rady PU, pedagogickí i tvoriví pracovníci, technickí i prevádzkoví zamestnanci a v hojnom počte aj študenti našej univerzity.

Svojim vystúpením večer otvoril profesionálny tanečný pár štandardných a latinskoamerických tancov a zároveň lektori z univerzitnej školy tanca – UNIVERSITY DANCE CENTER – Simona a Benjamín. Po ich ladnom predtancovaní sa za tónov úvodného valčíka pridali aj ostatní hostia. Po odznení valčíka naše potlesky patrili muzikantom a tanečníkom z Vysokoškolského folklórneho súboru TORYSA, ktorý sa predstavil pod umeleckým vedením pána Vladimíra Marušina. Po výdatnej dávke folklóru sa už na stoly nieslo lákavé predjedlo a hneď po ňom labužnícka večera. Po dobrom jedle nasledovalo tanečné kolo, ktoré dávalo tušiť príchod hlavnej hviezdy. Okrem programu v hlavnej sále mali hostia možnosť využiť aj paralelný program v zimnej záhrade, kde im do tanca a príjemnej spoločnosti hral Gapa band a famózny inštrumentalista Gapa, ktorý pôsobí aj v kapele Ivana Táslera IMT Smile. Vyvrcholením a hlavnou hviezdou večera bol spevák Peter Lipa a jeho Peter Lipa Band, ktorí svojím vystúpením, prejavom a charizmou nenechali chladným ani jediného hosťa. Ako rodák z Prešova nezabudol Peter Lipa dodať, že sa v Prešove a medzi Prešovčanmi stále cíti najpríjemnejšie. 

Skvelá zábava pokračovala tombolou, ktorú otvorila hlavná organizátorka plesu – kvestorka Prešovskej univerzity Ing. Mária Nováková. V napínavej atmosfére, ktorú sa podarilo Juniorovi vytvoriť sa našlo 27 spokojných výhercov všetkých tombolových cien. Počas tomboly a aj po nej si hostia mali možnosť vybrať z pestrej a chutnej ponuky teplých a studených jedál podávaných formou bufetových stolov.  Zábava ďalej pokračovala pod taktovou dídžeja a živej ľudovej hudby do skorých ranných hodín.

Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí svojou prácou, organizáciou, ale aj sponzorskými darmi prispeli k vytvoreniu jedného z najprestížnejších podujatí roka.
 
Autor: Mgr. Jana Palenčárová 
Foto: Jano Štovka – Master QEP